Firefox Kontejneri

­

Šta radite kada treba da budete istovremeno ulogovani na više naloga na istom sajtu (Facebook, Instagram, twitter, gmail itd)?  Verovatno u tim situacijama koristite više različitih pregledača (Chrome, Firefox, Edge, Safari itd). 

Posebno je ovaj problem aktuelan za one koji se bave web razvojem, digitalnim marketingom, podrškom u bilo kom obliku. Ili, možda želite da odvojite svoje privatne od poslovnih naloga itd.

Problem možete rešiti upotrebom Firefox kontejnera. Na primer, možete napravite po jedan kontejner za svakog Vašeg klijenta.

Kako da omogućite kontejnere?

Otvorite Firefox i u adresnoj liniji kucajte about:config. Dobijate upozorenje, kliknite na dugme da prihvatite rizik (vidi sliku ispod).

Neophodno je da promenite tri podešavanja:

  1. privacy.userContext.enabled  – postavite je na true
  2. privacy.userContext.longPressBehavior – postavite je na 2
  3. privacy.userContext.ui.enabled – postavite je na true.

Nakon toga, u meniju File dobijate novu opciju  Novi kontejner (eng. New Container Tab).  Postoji već 4 ugrađena kontejnera (Personal, Work, Banking, Shopping). Izborom opcije Upravljaj kontejnerima možeš dodavati, brisati i menjati postojeće kontejnere.

 

Desnim klikom na bilo koji link na strani dobijate opciju Otvori u novom kontejneru (eng. Open Link In New Container Tab). Klikom na naslovnu liniju taba možemo otvoirti istu stranicu/sajt u željenom kontejneru.

Sada, svaki naš klijent može imati svoj tab sa sačuvanim svojim loginovima i podacima, potupno nezavisno od drugih.

Slično je postigunto u Google Chrome sa opcijom promene i dodavanja više Korisnika, ali mislimo da Firefox kontejneri daju veću slobodu i fleksibilnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *